2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

Ankstų sekmadienio rytą

          Bevartydama žurnalą "Natūralioji medicina" aptikau pikantiško varškės apkepo receptą. Sugalvojau pusryčiams pagaminti, kol vyras sėkmingai parpia dar į ūsą.


 PIKANTIŠKAS VARŠKĖS APKEPAS

                        2 kiviai                                        
                        1 bananas                                    
                        350 g liesos varškės                                  
                        2 kiaušiniai  
                        100 ml kefyro                                 
                        20 g rudojo cukraus 
                        20 g miltų
                        žiupsnelis cinamono   
                        kepimo miltelių
                        10 g sviesto
              
Kivius, bananą nulupam ir sutrinam. Tada sudedam varškę, supilam kefyrą, suberiam cukrų, miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir išmaišom. Kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų. Pastaruosius išplakam iki standžių putų ir atsargiai įmaišom į varškės masę. Po to supilam trynius, viską gerai išmaišom. Supilam į sviestu išteptą kepimo indą ir kepam 30-40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus :)




             

2 komentarai: